Ground Control Pilates Training

Pilates is een bewegingsmethode, genoemd naar Joseph Pilates, ontworpen om het lichaam in evenwicht te brengen. Het is een uitgebreid systeem van specifieke oefeningen die uitgevoerd worden op een oefenmat en in een bepaalde volgorde, of op speciale apparaten.

Ground Control Pilates, ontwikkeld door Debby Jenner, maakt de Klassieke Pilates toegankelijker zonder het effect van een goede body-mind sessie te verliezen. Het systeem volgt de principes van het zeer bewust bewegen met beheersing en controle, dus met een intense concentratie, een specifieke ademhaling, het werken vanuit je kern/centrum en dat alles met vloeiende bewegingen.

Pilates levert veel voordelen op voor de beoefenaar die met regelmaat en met precisie traint. Zo wordt de longcapaciteit verhoogd; de bloedcirculatie wordt verbeterd door een diepe ademhaling; spierkracht en flexibiliteit worden verbeterd, vooral die van de rompspieren; de wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan; rondom het bekken wordt alles veel stabieler; de coördinatie zowel musculair als mentaal wordt verbeterd; botten worden steviger en gewrichten soepeler. Het lichaam komt in evenwicht, de houding wordt verbeterd, zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek.

Ground Control – PILATESⓇ is functioneel, we denken niet in spiergroepen maar in bewegingen. Het is een prachtige en waardevolle training an sich maar kan ook goed als basistraining dienen voor veel sporten.

Ik heb bij Debbie Jenner, Pilates Company, mijn opleiding genoten en neem deel aan het verdiepingsprogramma.
Ground Control – PILATESⓇ is bij uitstek geschikt voor Personal Training.